Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scufundari simulate, la Centrul de Scafandri din Constanţa

ro

11 Nov, 2015 15:40 1675 Marime text
Centrul de Scafandri organizează, în perioada 9-13 noiembrie, la Laboratorul Hiberbar, o activitate de scufundare simulată, pentru a-I antrena pe scafandrii de mare adâncime şi pe tehnicienii de scufundare, în condiţiile existente la adâncimea de 50 de metri din adâncul marii.

Acţiunea a debutat la începutul săptămânii, prin presurizarea atmosferei din barocameră în care se află echipa de scafandri, conform unui algoritm bine stabilit, care a durat câteva zeci de ore. În toată această perioadă, tehnicienii au asigurat, 24 de ore din 24, condiţiile optime pentru simularea coborârii până la adâncimea planificată, precum şi o serie de teste de barofuncţie, de oxigen şi de narcoză.

Această este cea de-a doua scufundare simulată în saturaţie, realizată de la începutul anului la Laboratorul Hiperbar al Centrului de Scafandri din Constanţa, şi urmăreşte îndeplinirea mai multor obiective: antrenarea scafandrilor de mare adâncime, a operatorilor de barocameră şi a tehnicienilor de scufundare pentru realizarea unor lucrări subacvatice la mare adâncime, testarea la presiune a echipamentelor şi aparatelor de scufundare, testarea procedurilor de tratare a accidentelor de decompresie şi asigurarea suportului ethnic pentru prepararea amestecurilor de gaze pentru scufundãri cu aparate cu circuit deschis, închis şi semiînchis şi pentru scufundări în saturaţie.

Centrul de Scafandri este singură instituţie din România abilitată să breveteze scafandri şi să organizeze forme de pregătire şi atestare a personalului tehnic care asigură scufundările şi lucrările în imersiune. La Laboratorul Hiperbar al acestei unităţi a fost înregistrat recordul naţional de scufundare simulată, în anul 1984, când patru scafandri militari au atins adâncimea de 501 m, după cinci zile de compresie. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii