Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoarea lui Băsescu către președintele interimar al României

ro

14 Jul, 2012 01:31 1362 Marime text

Echipa de a campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, a dat publicităţii scrisoarea deschisă a domnului Traian Băsescu transmisă președintelui interimar al României, președinților Camerelor Parlamentului și prim-ministrului României. Scrisoarea este adresată președintelui interimar al României, președinților Camerelor Parlamentului și prim-ministrului României.

„Domnule Preşedinte interimar al României,

Domnule Preşedinte interimar al Senatului,

Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

Domnule Prim-Ministru,

În momentul de faţă există neconcordanţe între legislaţia privind organizarea referendumului din 29 iulie 2012, decizii ale Curţii Constituţionale a României şi hotărârea Parlamentului de suspendare a Preşedintelui României.

Vă solicit să clarificaţi imediat regulile după care se va desfăşura scrutinul din data de 29 iulie 2012. Este vorba, în primul rând, despre regulile de validare a referendumului, numărul şi locul de amplasare a secţiilor de votare din ţară şi din străinătate, formula de reprezentare în comisiile din secţiile de votare şi durata efectivă a votării.

Absenţa acestor clarificări în cel mai scurt timp cu putinţă este profund nedemocratică pentru că induce confuzii majore în rândul cetăţenilor români cu drept de vot.

Întrucât, oficial, campania pentru referendum a început la 6 iulie 2012 şi se termină la 27 iulie 2012, este corect să nu fie modificate regulile fixate deja, precum data şi numărul de alegători din listele electorale folosite şi în alegerile locale din 10 iunie 2012. De asemenea, consider corect să menţineţi numărul secţiilor de votare din străinătate utilizate la alegeriile prezidenţiale din anul 2009.

În acelaşi timp vă adresez rugămintea să luaţi toate măsurile necesare ca referendumul să se desfăşoare în spiritul corectitudinii faţă de practicile Uniunii Europene şi a deplinului respect în raport cu Constituţia României şi legile ţării."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • O bunica 13 Jul, 2012 22:52 Daca, si Dl Primar Mazare, precum si Sondajul de aici, se explrima ca tara il vrea tot pe Dl Basescu, cum sa mai fie altfel decat reinstaurarea normalitatii ca RO sa nu fie intoarsa inapoi cu ani de zile???