Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:56 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoarea deschisă a unui operator 112 Încetaţi această campanie oribilă la adresa noastră

ro

06 Feb, 2014 21:10 1483 Marime text
In cele 3 saptamani de scandal care au urmat accidentului aviatic din Apuseni, numarul apelurilor false si abuzive la 112 s-au inzecit, iar cei care suna dupa ajutor raspund cu din ce in ce mai mare reticenta intrebarile de triaj ale operatorilor, arata un operator 112, care se recomanda Cojocaru Raluca, intr-o scrisoare deschisa adresata cetatenilor, presei si clasei politice. Semnatara face apel la incetarea "campaniei oribile" la adresa operatorilor Serviciului de Urgenta. Contactati de HotNews.ro, oficiali ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) au confirmat ca Raluca Cojocaru este operator 112.

"In aceste trei saptamani de cand, printr-un concurs nefericit de imprejurari, un accident aviatic a dus la pierderea tragica a doua vieti, am trait cea mai dificila si mai amara perioada din activitatea mea profesionala. Cand stiu ca-mi fac meseria zilnic cu onestitate profesionala si cu seriozitate, nu pot ramane impasibila in fata campaniei murdare, plina de insulte si minciuni, care s-a revarsat, fara niciun Dumnezeu, asupra mea si a colegelor mele, prin mass media si prin vocile unor politicieni", arata Raluca Cojocaru in scrisoare.
 

Ea precizeaza ca apelul sau este facut in numele si la rugamintea celor peste 600 de operatoare 112 din intreaga tara.

Semnatara documentului arata ca pe parcursul celor 10 ani de functionare a Serviciului 112, operatoarele au gestionat peste doua sute de milioane de apeluri fara rateuri, in pofida faptului ca, din cinci apeluri, patru se dovedesc a fi false, oamenii de la celalalt capat al firului recurgand la insulte, amenintari sau glume proaste.

Operatoarea 112 afirma ca "nimeni, niciodata, din cate cunosc, nu si-a pierdut viata pentru ca o operatoare 112 nu a facut imediat legatura, in cateva secunde, la dispeceratele colegilor nostri de la ambulanta, politie, jandarmerie, SMURD sau pompieri. Fiindca pentru asta sunt pregatita si asta fac: triez miile de apeluri zilnice si le directionez. Nimic altceva."

"Cunosc exact cat de importanta este munca mea pentru oamenii acestei tari, fie ei bogati sau saraci, fie ei politicieni, jurnalisti, profesori sau muncitori. Si mai stiu cat de periculoasa este, nu numai in aceste zile, dar pe termen lung incitarea la ura impotriva noastra, a operatoarelor 112, si decredibilizarea acestui serviciu care functioneaza de zece ani fara erori, pentru ca fiecare minut irosit cu un apel fals inseamna un minut furat omului aflat intr-o reala situatie de urgenta", scrie Raluca Cojocaru, atargand atentia ca "in aceste trei saptamani de scandal, numarul apelurilor false si abuzive pot spune nu ca s-au triplat, ci s-au inzecit, iar cei care suna disperati dupa ajutor raspund cu din ce in ce mai mare reticenta intrebarilor mele de triaj.

Sursa: Hotnew.so

Ti-a placut articolul?

Comentarii