Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă către premier Răspunsul companiilor la declarațiile miniștrilor ”Mediul de afaceri este corect”

ro

11 Nov, 2017 13:45 2135 Marime text
„Şi în mediul privat (ca şi în zona bugetară) se fac greşeli, există probleme, sunt persoane şi companii care fac evaziune fiscală şi nu respectă legile”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată, vineri, premierului Mihai Tudose de către Coaliţia pentru Dezvoltarea României, citează România TV.

CDR: „Anul 2018 va fi un an greu pentru România, pentru politicieni, cetăţeni şi companii, deopotrivă. Am luat notă de faptul că Guvernul a adoptat în regim de urgenţă actul normativ care schimbă Codul Fiscal, cu aplicare efectivă peste 7 săptămâni. Înţelegem că mesajele noastre de îngrijorare generală, dar şi observaţiile propuse Ministerului de Finanţe nu au fost considerate suficient de relevante de către autorităţi pentru a fi puse în aplicare”.

Reprezentanţii CDR transmit această scrisoare şi ca o replică faţă de mesajele ministrului Finanţelor, care a afirmat că sunt aproape 160.000 de firme care nu au plătit contribuţiile sociale pentru angajaţii lor. "Sigur, Guvernul poate adopta Ordonanţe de Urgenţă (chiar dacă urgenţa nu se justifică) şi fără să ţină cont de argumentele mediului de afaceri. Noi, mediul de afaceri, format din companii private cu capital românesc şi străin, vom aplica şi vom respecta legile României. Vă asigurăm că ne pasă de angajaţii noştri şi de România. Vom vedea în viitor dacă îngrijorările noastre se vor materializa sau nu. Pentru binele tuturor, sperăm sincer să nu fie cazul. Dar ce se va întâmpla dacă nu ne-am înşelat?".

„Mesajul public lansat de dumneavoastră în numele Guvernului României conform căruia mediul de afaceri este cel care generează lipsa de fonduri la buget pentru şcoli, infrastructură sau servicii medicale este unul profund fals şi dăunător societăţii româneşti. Negreşit şi în mediul privat (ca şi în zona bugetară) se fac greşeli, există probleme, sunt persoane şi companii care fac evaziune fiscală şi nu respectă legile. Dar în marea sa majoritate, mediul de afaceri este corect şi este cel care produce bunăstare în România”, se arată în scrisoare.

„Companiile cu capital străin (multe dintre ele multinaţionale), băncile şi sute de mii de antreprenori români îşi respectă angajaţii şi legile ţării. Ei sunt cei care asigură banii din care sunt plătiţi profesorii şi doctorii, magistraţii şi judecătorii, din care sunt construite şcolile şi spitalele. Banii care susţin administraţia publică. Banii din care se dezvoltă România. Toate aceste companii şi toţi aceşti antreprenori trebuie Respectaţi”, se mai arată în document.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii