Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă către Maia Morgenstern Actriţei i se aminteşte că Mazăre a fost costumat în ofiţer nazist

ro

16 Jul, 2014 08:14 4813 Marime text
Carnavalul din Mamaia se află în atenţia bloggerilor. Nu doar prima ediţie a carnavalului din data de 5 iulie a stârnit reacţii negative pe blogurile naţionale şi ediţia carnavalului din data de 2 august în cadrul căreia Radu Mazăre va fi Ştefan cel Mare, iar Maia Morgenstern, mama lui Ştefan cel Mare, este criticată pe bloguri. 

Pe tarotpolitic.wordpress.com a fost publicată ieri o scrisoare adresată "doamnei Morgenstern".

"Dacă tot e o modă acum printre unii şi alţii să îşi adreseze scrisori deschise, cred că e timpul să scriu şi eu una", menţionează bloggerul cu referire la Carnavalul de la Mamaia de sâmbătă, 2 august, când Mazăre va fi Ştefan cel Mare, iar Maia Morgenstern – mama domnitorului.

Iată ce îi scrie acesta Maiei Morgenstern:

"Dragă Maia Morgenstern,

Am aflat cu bucurie în suflet că mai vrei să faci şi tu un ban cinstit şi atunci ţi-ai spus că ar fi bine dacă ai poza în Maria Oltea, fix legendara mamă a lui Ştefan cel Mare (şi sfînt după unii, dar asta e discutabil la cîţi oameni a omorît şi la câte femei a avut), pe lîngă primarul Constanţei, Radu Mazăre. Că deh e de bon ton.

"Nu am vrut in niciun caz sa fac atingere si nu sunt de acord cu razboiul si nu am vrut sa fac atingere evreilor sau comunitatii israeliene, cu care am o relatie foarte buna si care are, probabil, in Romania, cele mai multe investitii concentrate la Constanta. M-am inspirat dupa filmul Operatiunea Walkiria, cu Tom Cruise, in care un ofiter din armata germana vrea sa scape tara de un dictator nebun. El lupta impotriva regimului, nu sustinea regimul. Totusi era doar o prezentare de moda. Nu trebuie data asa mare amploare, dar noi, in Romania, in general, suntem inchizitori” – Radu Mazare

Radu Mazăre nu numai că a scăpat de moarte atunci când a fost mascat în Cezar iar fiul lui în Brutus, chiar mă întreb dacă băiatul ăsta chiar ştie un pic de istorie, dar a fost niţel mascat în nazist şi fi-su la fel.

“Articolul 5 din legea 107 din 2006  “Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvîrșirea unei infracțiuni contra păcii și omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvîrșită prin orice mijloace, în public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”.

Dragă Maia, dacă ai uitat cumva chestia cu naziştii, trebuie să îţi aduc aminte că ei, naziştii (nu germanii, să fim bine întelesi), au ucis în numele lebensraumum-ului şi al purităţii sângelui vreo şase milioane de conaţionali de ai tăi. Şi de ai mei. Dar eu nu sînt Maia Morgenstern şi nici nu particip la carnavaluri cu Radu Mazăre.

Să mă scuzi dragă Maia, tu, simbol naţional, dar mă iau de tine şi te anunţ că faci o mare mizerie afişîndu-te alături de unul ca Mazăre. Dar până la urmă cine sînt eu să dau cu pietre în simbolurile naţionale, în artistul poporului, dacă se afişează pe lîngă unul care nu numai că nu are minte, nu ştie istorie dar e şi lejer fascist. În fond fascişti sînt şi în Mongolia, dar măcar acolo sînt mascaţi în ecologişti.

Mazel tov!"

sursă foto: www.ziaremondene.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii