Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școli de vară pentru sașii și șvabii plecați din România

ro

15 Dec, 2016 23:13 1714 Marime text
Două școli de vară destinate membrilor comunității de sași și șvabi originari din România vor fi organizate în cursul anului viitor, potrivit unui concept prezentat astăzi Guvernului de către ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni și dezvoltat în colaborare cu Ministerul Culturii, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Tineretului și Sportului, precum și în baza consultărilor cu Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania și cu Asociația Șvabilor Bănățeni din Germania.

Proiectul  vine în sprijinul comunității de sași și șvabi plecați din România, prin facilitarea legăturii cu țara și promovarea în rândul generațiilor tinere a moștenirii culturale specifice ca parte a comunității multietnice din Transilvania.

La fiecare școală de vară vor participa 30 de tineri, liceeni și studenți sași și șvabi din Germania. Prima ediție va avea loc în vara anului 2017 (iulie-august) și va dura 10-12 zile. Școlile de vară vor include cursuri, ateliere și vizite de lucru prin care tinerii vor fi familiarizați cu patrimoniul cultural săsesc și șvăbesc din România, cu limba română și cu dialectele săsesc și șvăbesc și vor avea ocazia de a afla câteva noțiuni de bază privind istoria comună a grupurilor etnice germane din Transilvania.

Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe va asigura bugetul necesar de aproximativ 535,7 mii lei și coordona comitetul de organizare format din reprezentanți ai ministerelor partenere, ai ambasadei României de la Berlin și ai asociațiilor sașilor și șvabilor din Germania și din România. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii