Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:24 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala numărul 1 Hârşova lansează proiectul ,,Trăieşte mult…trăieşte verde”

ro

23 May, 2012 01:26 817 Marime text

Proiectul este finanţat din fondurile MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat având ca parteneri Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 1 Hârşova şi UAT Hârşova.

Are ca scop: înfiinţarea unui spaţiu verde în curtea Sălii de sport a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 1, Hârşova, în vederea realizării unui spaţiu de recreere pentru elevi şi utilizarea acestuia pentru activităţi didactice - educative în aer liber.

Obiectivele urmărite în cadrul acestui proiect sunt: creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din oraşul Hârşova; conştientizarea elevilor cu privire la problemele actuale ale mediului; încurajarea cadrelor didactice pentru promovarea valorilor europene legate de educaţia ecologică , în vederea formării unui comportament ecologic la şcolari; dezvoltarea abilităţilor de muncă în echipă prin activităţi practice; implicarea elevilor în colectarea selectivă a deşeurilor; atragerea şi implicarea părinţilor cu privire la rolul pe care îl au în educarea copiilor; creşterea implicării membrilor comunităţii locale în activităţi ecologice.

În cadrul proiectului se desfăşoară o serie de activităţi după cum urmează:

- ,,Poluarea şi efectele poluării" - activitate de educaţie ecologică nonformală, „Lumea în culori ecologice"

- concurs de desene, ,,Atelier de creaţie ecologică"- crearea de lucrări practice folosind materiale reciclabile, ,,Natura-izvor de sănătate" -realizarea şi expunerea unor panouri tematice, „De ce iubim natura?"

- activitate practică,concurs pe teme de protecţie a mediului.

Grupul ţintă este format din aproximativ 520 de persoane, elevi ai şcolii, cadre didactice, părinţi, angajaţi ai Primăriei şi reprezentanţi ai ONG-ului.

,,Participarea comunitară cu scopul amenajării spaţiului verde, dar şi activitatea în echipă, contribuie la educarea elevilor în spiritul păstrării calităţii mediului, a unui stil de viaţă sănătos. Deoarece orice pom este o gură de oxigen, implementarea acestui proiect, va responsabiliza pe viitor factorii implicaţi; toate acestea constituie rezultatele aşteptate la finalizarea proiectului", a declarat prof. Camelia Şerban, director al Şcolii cu clasele I-VIII nr 1Hârşova.

Ti-a placut articolul?

Comentarii