Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoală de vară pe probleme de mediu la Institutul Grigore Antipa

ro

30 May, 2013 10:39 2704 Marime text
Sub auspiciile Proiectului UE-PC7 PERSEUS (Cercetarea mediului privind politicile ambientale în mările din sudul Europei), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța va găzdui cursurile intensive ale unei școli de vară focalizată pe indicatorii de mediu - „Contribuția indicatorilor de mediu la respectarea obiectivelor și principiilor Directivei-Cadru Strategia pentru Mediul Marin”. Cursurile se vor desfășura la sediul Instititutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ (INCDM) Constanța între 3 și 7 iunie 2013. Planificarea acestei școli de vară s-a făcut în colaborare cu Consorțiul Național Interuniversitar pentru Științele Mării (CoNISMa) din Roma, Italia, și Universitatea din Malta (UoM).
Proiectul UE-PC7 PERSEUS (Cercetarea mediului privind politicile ambientale în mările din sudul Europei) își propune dezvoltarea de activități de cercetare care să contribuie semnificativ la implementarea Directivei-Cadru Strategia pentru Mediul Marin a UE și la atingerea Stării Bune a Mediului (GES - Good Environmental Status) în bazinele Mării Negre și Mării Mediterane, se menţionează într-un comunicat de presă.
Școala de vară se adresează tinerilor cercetători și studenților doctoranzi, cu pregătire științifică în biologie, oceanografie fizică și/sau chimică, care doresc să-și lărgească domeniile de interes. În urma unui proces de selecție riguros, au fost acceptați 21 de cursanți, din regiunea Mării Negre și a Mării Mediterane (Bulgaria, România, Ucraina, Rusia, Italia, Spania, Croația, Turcia, Tunisia).
Deschiderea oficială a Școlii de Vară Perseus va avea loc luni, 3 iunie 2013, la sediul Instititutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ (B-dul Mamaia nr. 300, Constanța, România), la ora 9:00 am.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii