Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Prevenind, ne apărăm viaţa” Şcoala altfel la ISU Dobrogea

ro

24 Mar, 2015 11:59 1554 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa, se alătură Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa în calitate de partener la nivel judeţean, al programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
 
Militarii desfăşoară aceste activităţi sub sloganul „Prevenind, ne apărăm viaţa”. În acest sens, copiilor li se arată într-un mod interactiv mijloace şi tehnici adaptate fiecărei categorii de vârstă, pentru de a se proteja în cazul unor situaţii de urgenţă.
Astfel, în perioada 6-10 aprilie, la sediul ISU Constanţa şi la sediile subunităţilor de intervenţie, vor avea loc ateliere de informare preventivă, un atelier care vizează însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor, dar şi un atelier menit să-i familiarizeze pe cei mici şi pe cei mari, deopotrivă, cu aspecte privind activitatea şi viaţa pompierilor militari.
 
Totodată, reprezentanţii ISU Constanţa vor desfăşura, tot în aceeaşi perioadă, lecţii deschise la unităţile de învăţământ din judeţ, pentru ca elevii şi cadrele didactice să cunoască detalii despre munca profesioniştilor salvatori şi pentru a-şi forma un comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
 
Până în prezent, aproximativ 1.330 elevi şi cadre didactice sunt aşteptaţi de pompierii constanţeni pentru a desfăşura activităţi educative ce vizează munca de salvator. Activităţile menţionate se vor derula în cadrul unităţii şi subunităţilor ISU Dobrogea, în fiecare zi a „săptămânii altfel”, între orele 09:00- 13:00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii