Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări la contribuțiile pentru sănătate în 2018

ro

19 Dec, 2017 16:40 2203 Marime text
Numărul persoanelor care vor plăti CASS (contribuția la sănătate) la veniturile din dividende va crește în 2018. Chiar dacă încasează salariu și plătește corespunzător CASS la acesta, un contribuabil va achita contribuția la sănătate și pentru alte venituri, precum cele din dividende, chirii, etc., scrie Digi 24.

Modificările sunt cuprinse în OUG 97/2017, de modificare Codului Fiscal, act legislativ adoptat de Guvern in luna noiembrie însă prea puțin popularizat. Care sunt modificările aduse de acest act:

Nivelul CASS este în prezent de 5,5% și este achitat doar de către persoanele care au dividendele drept singură sursă de venituri. Nivelul de 5,5% se aplică dividendelor plătite. Până la finalul anului 2017, o persoană fizică rezidentă în România datorează un impozit pe venitul din dividende în procent de 5% și nu achita CASS, dacă la momentul încasării dividendului este deja asigurată la sistemul de sănătate - fie având calitatea de salariat, fie obținând venituri din activități independente etc.

Astfel, contribuția la sănătate pentru veniturile din dividende se datorează doar în cazul în care acestea sunt singurii bani pe care îi câștigă respectivele persoane.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii