Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare la vârful Ministerului Afacerilor Externe A fost numit secretar general adjunct generalul Pelmuş Pandelea, cel care l-a înlocuit în 2011 pe Laurenţiu Mironescu la MAI

ro

20 Dec, 2013 08:09 3943 Marime text
Ieri, a fost publicată, în Monitorul Oficial al României, decizia primului ministru Victor Ponta de numire în funcţia publică de secretar general adjunct, la Ministerul Afacerilor Externe, a generalului Pelmuş Pandelea.
Reamintim că generalul Pelmuş Pandelea, este cel care l-a înlocuit, la finele lunii ianuarie 2011, în funcţia de secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) pe democrat-liberal constănţean Laurenţiu Mironescu.
Secretarul general al MAI Pandelea Pelmuş fusese repus în funcţie de premierul de atunci Emil Boc, după ce înaltul funcţionar public fusese eliberat din poziţia de la MAI în ianuarie 2009, în timpul mandatului lui Gabriel Oprea de ministru al Internelor. 
Generalul Pelmuş fusese iniţial numit secretar general al Ministerului Internelor în perioada Guvernului Tăriceanu, iar după eliberarea sa din funcţie s-a adresat instanţelor de judecată. 
În 18 februarie 2010, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Pelmuş, iar în 16 decembrie 2010 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia, obligându-l pe primul-ministru Emil Boc să-l repună în funcţie pe reclamant.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii