Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare de administrator la Argus Constanţa

ro

20 Jul, 2014 07:07 2821 Marime text
argus constantaVineri a fost publicată, în Monitorul Oficial, Decizia din 16 iunie a Consiliului de Administraţie al SC Argus SA Constanţa, prin care a fost numit ca administrator provizoriu, Cristian Buşu, născut în Constanţa, la 24 februarie 1979, cu domiciliul în comuna Agigea.

Decizia a fost luată ca urmare a demisiei fostului administrator Ana-Barbara Bobircă şi este valabilă până la prima Adunare Generală a Acţionarilor.
Cristian Buşu este fiul fostului director al Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa şi fost consilier al lui Emil Boc, pe când acesta era prim ministru al României.

Istoric

Fabrica de ulei «Argus » a fost înfiinţata în 1943 sub denumirea S.A.R. ARGUS având capital privat român cu sediul în Constanţa, în fosta zona Obor
În 1948 are loc naţionalizarea şi schimbarea denumirii în Întreprinderea Industrială de Stat Argus, ulterior denumită Întreprinderea de Ulei Constanţa.
În 1968 s-a început o nouă investiţie pentru construirea unei fabrici moderne cu capacitate mai mare. Cele doua unităţi au funcţionat împreună până în 1980 când vechea unitate a fost dezafectată.

Argus SA Constanţa s-a constituit ca societate comercială în anul 1991, devenind societate cu capital integral privat autohton la finele anului 1996, reprezentind un succes al metodei de privatizare MEBO.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii