Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimb de date seismice între Zeta Petroleum şi Chevron. Vezi care sunt perimetrele vizate

ro

23 Apr, 2013 11:58 1050 Marime text
Zeta Petroleum va oferi Chevron acces la datele seismice privind perimetrul de la Suceava, pe care îl deţine împreună cu Raffles Energy, şi va primi la schimb informaţii privind perimetrul Chevron din zona Bârlad.
Acordul va da celor două părţi acces la informaţiile istorice şi datele seismice, însă va trebui aprobat de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM).
Perimetrul Suceava are o suprafaţă de 2.403 kilometri pătraţi şi este concesionat în părţi gale de către Zeta Petroleum şi Raffles. Aici se găseşte câmpul gazier Climăuţi, operat de către Raffles, care produce deja.   Perimetrul Bârlad este concesionat de către Chevron, care l-a cumpărat de la Regal Petroleum. Acesta se află imediat lângă zăcământul Roman-Secuieni, care este unul dintre cele mai mari din ţară şi care e operat de Romgaz.
Chevron vrea sa exploreze gaze de şist în zona Bârlad şi în celelalte trei concesiuni din Dobrogea, respectiv Costineşti, Vama Veche şi Adamclisi. Intenţiile gigantului american au fost întâmpinate cu proteste, în special în zona Bârlad, din cauza îngrijorărilor privind efectele fracturării hidraulice asupra sănătăţii şi mediului. Zeta Petroleum estimează că perimetrul Suceava ascunde potenţial 2,2 miliarde de metri cubi de gaz convenţional.

Mai mult AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii