Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scenariile Moscovei, după asasinarea lui Boris Nemţov

ro

01 Mar, 2015 09:41 1384 Marime text
Vladimir Putin a promis că va face totul pentru a-i găsi și pedepsi pe asasinii opozantului Boris Nemţov. 
 
Dar în timp ce opoziția acuza autoritățile că sunt vinovate măcar indirect de crimă, aliații Kremlinului încearcă să găsească tot felul de alte explicații. Teză care începe să se impună este că adversarii Kremlinului - opoziția sau poate Occidentul - au comis asasinatul că să destabilizeze regimul lui Putin, informează stirileprotv.ro.
 
Asasinarea lui Boris Nemţov a dat naștere unei multitudini de scenarii la Moscova. Televiziunea de stat a dezvăluit că Nemţov primise amenințări pentru poziția luată după atacul de la Charlie Hebdo, sugerând că acesta ar putea fi motivul crimei. O altă televiziune, privată, dar apropiată de Kremlin, crede că explicațiile trebuie căutate în viață personală a politicianului: la momentul asasinatului, acesta se plimba împreună Anna Duritkaia, un fotomodel ucrainean de 23 de ani. Există chiar voci care spun că opoziția a orchestrat asasinatul, că să facă guvernul să pâră vinovat.
 
Alți aliați ai Kremlinului arată cu degetul spre afacerile lui Nemţov și activitatea lui de fost guvernator regional.
 
Singură ipoteză ignorată pare să fie tocmai activitatea să de lider vocal al opoziției. Nemţov critică dur intervenția rusă în Ucraina și corupția regimului Puțin. Într-un interviu acordat în 2009 Știrilor Protv, dezvăluia ce ar trebui să știe un om de afaceri străin cînd se îndreaptă spre Federația Rusă.
 
Analiștii spun că Nemţov nu reprezenta o amenințare politică reală pentru Putin. Însă președintele e înconjurat de oameni care îl divinizează și pe care i-ar fi putut deranja criticile lui Nemtov, relatează stirileprotv.ro.
 

Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: paginaderusia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii