Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scenarii ale unei intervenţii americane în Siria

ro

28 Aug, 2013 10:10 1584 Marime text
Interventie militara de doua zile, atac aerian al fortelor NATO pe modelul Kosovo sau interventie in conformitate cu decizia Consiliului de Securitate al ONU. Cele trei optiuni sunt analizate de presa de peste Ocean, care scrie pe larg despre posibilitatea unui raspuns militar SUA in Siria. Oricare ar fi insa modalitatea prin care administratia Obama va interveni in Siria, principala intrebare este: care sunt obiectivele razboiului?

SUA si aliatii occidentali au anuntat ca regimul Assad este responsabil pentru atacurile cu arme chimice inainte de o concluzie a expertilor ONU, gest care in presa occidentala a fost asimilat imediat cu dosarul armelor chimice al Irakului condus de Saddam Hussein, niciodata gasite.

Prin vocea secretarului american de stat John Kerry, Statele Unite ale Americii au deschis oficial posibilitatea unui raspuns militar in Siria. Presedintele american, Barack Obama, considera ca "cei care folosesc cele mai odioase arme ale lumii impotriva celor mai vulnerabili oameni trebuie sa raspunda pentru asta", a transmis John Kerry. In interventia sa de luni, secretarul de stat al SUA a acuzat guvernul sirian ca "a incercat sa acopere" atacul cu arme chimice si a subliniat ca Statele Unite sunt aproape de a opta pentru un raspuns militar.

Marti, Washington Post scrie, citand oficiali de rang inalt ai administratiei prezidentiale, ca Obama ia in calcul o interventie de maximum 2 zile, care ar permite SUA sa evite o implicare mai ampla in razboiul civil care distruge Siria din martie 2011.

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii