Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scaunul comisarului şef Colidiuc este în pericol şi la Galaţi. Vezi motivul

ro

12 Jan, 2012 08:25 977 Marime text

Scandalul din Poliţia gălăţeană, unde şefii instituţiei se „lucrează" reciproc de mai multe luni de zile, a ajuns în instanţă, iar primul termen, desfăşurat marţi, a consemnat o surpriză de proporţii.

Comisarul-şef Doru Geru, fost adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, a fost repus de judecători în funcţia din care fusese demis anul trecut.

Mai precis, magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au suspendat pe termen nelimitat dispoziţia de sancţionare nr. S/7009/2011, emisă de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin care Geru era retrogradat pe un post insignifiant din cadrul IJP Galaţi. Prima concluzie a instanţei a fost aceea că sancţiunea nu a fost acoperită cu probe incontestabile.

Judecătorii au stabilit că decizia IGPR nu se mai poate aplica până când cauza se va judeca pe fond, primul termen fiind stabilit pentru data 20 februarie 2012.

Geru fusese destituit în octombrie 2011, în urma unei decizii de sancţionare emisă de Inspectoratul General al Poliţiei. Ofiţerul a contestat sancţiunea în Justiţie şi a obţinut, cel puţin pentru moment, suspendarea deciziei şefilor lui.

Cu alte cuvinte, Doru Geru trebuie repus neîntârziat pe funcţie, lucru confirmat, miercuri, şi de conducerea Poliţiei române.

Partea interesantă este că fotoliul de adjunct al lui Geru a fost deja ocupat, încă din decembrie 2011, prin aducerea de la Constanţa a comisarului-şef Dorin Colindiuc. Potrivit presei constănţene, Colindiuc este un personaj extrem de controversat, fiind implicat în mai multe scandaluri legate de lumea interlopă.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/galati

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii