Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC se implică Scandalul prețurilor explodate

ro

05 May, 2015 21:44 1550 Marime text
 
Se iau primele măsuri concrete în scandalul preţurilor explodate. În cadrul discuţiilor cu ministrul Agriculturii Daniel Constantin, reprezentanţii mai multor lanţuri de magazine au anunţat că, în semn de bună credinţă, vor îngheţa preţurile, informează B1 TV.
 
De cealaltă parte, cine va fi prins cu preţul mărit la raft, va scoate banii: ANPC anunţă amenzi date în valoare de 800 de mii de lei până acum, şi marfă oprită de la comercializare în valoare de peste un milion.
 
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marți, că a avut discuții cu retailerii pe tema prețurilor explodate și că cea mai bună măsură, din punctul lui de vedere, este înghețarea prețurilor.
 
”Avem garanții din partea tuturor că reducerea TVA se va regăsi în prețul final. M-am bucurat că un lanț de magazine a anunțat înghețarea prețurilor, după care și alte două-trei lanțuri vor studia și vor îngheța, să vedem diferențele de la 1 iunie 2015”, a spus ministrul Agriculturii după discuțiile cu reprezentații marilor lanțuri de magazine.
 
Constantinescu a ținut să mulțumească tuturor celor care au participat la discuție, adăugând că, deși au fost invitați toți reprezentanții retailerilor, nu toți s-au prezentat. (Detalii AICI)
 
Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor, a vorbit și despre controalele făcute la marii retaileri, spunând că va veni o completare la textul legii actuale, care va aduce clarificări despre cum se vor face aceste controale.
 
"Neclaritatea legii nu poți s-o pui în spatele partenerului", a explicat Teodorovici.
 
Consiliul Concurenţei a anunţat că va sta cu ochii pe marii retalieri, pentru ca aceştia să respecte tăierea TVA la alimente. Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţie publică. Moment în care măsura trebuie să se simtă imediat şi la raft.
 
”Ce căutăm noi să identificăm e comportamentul ilegal, atât timp cât o compania ia decizia de a crește sau de a scădea prețul e comportament ilegal și fondurile concurențiale sunt cele care vor penaliza pe care care țin prețurile la un nivel nejustificabil. Anul trecut am dat amenzi de 35 de milioane de euro pentru câteva lanțuri și sunt convins că asta îi va descuraja pe care care nu vor proceda corect”, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. 
 
Sursa: b1.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii