Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul licitaţiilor Fără manuale, la început de an şcolar!

ro

24 Aug, 2014 20:02 1857 Marime text
Blocarea licitației de la Ministerul Educației privind manualele digitale îi va lăsa pe elevii din clasele primare fără manuale la începutul noului an școlar. Scandalul a fost provocat de ofertanții cu cel mai mare preț care au fost descalificați pentru că nu au îndeplinit specificațiile minime obligatorii ale procedurii de licitație, scrie stiripesurse.ro.
 
Scandalul lansat de editurile respective vine ca reacție a spargerii monopolului acestora, care tipăresc aceleași manuale de zece ani și cărora nu le-a convenit faptul că manuale noi, inovative, care îi atrag pe elevi cu filmulețe educative și cu prezentări animate, au fost propuse de firmele câștigătoare cu un preț mult mai mic și decât clasicele manuale prăfuite care erau oferite până acum și decât manualele digitale pe care au încercat să le facă editurile obișnuite să tipărească numai manuale clasice, mai scrie sursa citată. 
 
Dar cel mai important efect al acestui scandal este că elevii din clasele primare nu vor avea manuale la începutul școlii, deși, paradoxal, contestatarii invocă interesul național în declanșarea blocării noilor manuale digitale, conform stiripesurse.ro.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii