Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Scandal mare la Spitalul CFR Agenţii de pază protestează pentru că nu şi-au primit banii

ro

17 Jun, 2014 08:32 3218 Marime text
Agenţii de pază din cadrul Spitalului CFR Constanţa au organizat o acţiune de protest în această dimineaţă. Potrivit unor surse, aceştia sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit banii şi au blocat uşile de acces ale spitalului.  În aceste momente, pacienţii spitalului se află de ambele părţi ale uşilor, neputând nici să iasă, nici să intre. Vom reveni cu informaţii.

UPDATE 1
Activitatea în Policlinica CFR a fost reluată. Potrivit liderului de sindicat al Spitalului CF din partea BNS, Ali Enise, agenţii de pază au încuiat uşa de la intrare şi au plecat. Astfel, angajaţii spitalului nu au putut începe activitatea pe Ambulatoriu. Ulterior, uşa a fost descuiată fiind permis accesul pacienţilor care au ajuns la spital pentru recoltare şi alte investigaţii medicale.

UPDATE 2
„Nemulţumirea noastră este legată de situaţia din cadrul unităţii medicale, de datoriile care sunt către ANAF, către furnizori şi nerespectarea legislativă a drepturilor dobândite în cadrul contractului colectiv de muncă, drepturi care nu mai sunt respectate de trei ani, deşi le-am câştigat prin proces. Aceste drepturi au fost semnate reciproc, însă partea managerială nu respectă justificându-se în faţa sindicatelor cu lipsa de fonduri“, a declarat lidera de sindicat a Spitalului CF, Ali Enise.

UPDATE 3 - Ce spune conducerea unităţii medicale
„Firma de pază nu a fost plătită de un an. Au anunţat că la miezul nopţii încheie activitatea. Eu am informat în repetate rânduri şi Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor despre situaţia financiară a spitalului. Cheia de la Ambulatoriu, acolo unde a fost găsită uşa închisă, există în cadrul unităţii. Dar unitatea medicală nu a fost închisă în semn de protest. Nu are cum să fie încuiat spitalul pentru că aici se lucrează non-stop, este activitate tot timpul“, a declarat managerul Spitalului CF Constanţa, Dorel Oprea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii