Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal la o casă de pariuri din Rahova. Poliţiştii, cercetaţi după ce ar fi agresat un bărbat

ro

18 May, 2018 08:54 1819 Marime text
Poliţia Capitalei a declanşat verificări cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor pentru aplanarea unui scandal la o casă de pariuri din cartierul Rahova, unde un bărbat recalcitrant a fost imobilizat de poliţişti, iar persoanele cu care se afla în local îi acuză pe agenţi că l-au agresat.

Pentru că nu a cooperat atunci când au vrut să-l încătuşeze, bărbatul a fost lovit cu pumnul în spate de unul dintre oamenii legii.

Întregul incident a fost filmat de apropiaţi ai suspectului, care reclamă că oamenii legii ar fi folosit prea multă forţă. În timpul intervenţiei, bărbatului i s-a făcut rău, iar poliţiştii i-au acordat primul ajutor.

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, a declarat la Digi24 că incidentul s-a petrecut joi seară, când în jurul orei 22:00, printr-un apel la 112, s-a semnalat că la o casă de pariuri din sectorul 5 s-a produs o distrugere și că un bărbat care se află sub influența băuturilor alcoolice îi amenință pe angajați. În momentul în care a ajuns la fața locului echipajul de poliție, persoanele care se aflau în interiorul casei de pariuri, inclusiv persoana reclamată, erau în stare de agitație și de aceea s-a cerut prin stație sprijinul altor polițiști aflați în zonă. Bărbatul a fost legitimat, iar în momentul în care i s-a solicitat să se deplaseze la unitatea de poliție pentru declarații, a continuat să fie agresiv verbal și, în conformitate cu prevederile legii (art. 38 din Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române), s-a impus utilizarea forței pentru imobilizarea acestuia. La un moment dat, polițiștii au observat că bărbatului i s-a făcut rău, i-au acordat primul ajutor și au solicitat un echipaj de ambulanță. Până la sosirea ambulanței, însă, bărbatul și-a revenit. A fost transportat la spital, dar a refuzat orice investigație medicală și a plecat.

La acest moment, vorbim de un dosar privind săvârșirea infracțiunii de distrugere, având în vedere că și societatea comercială în cauză a depus plângere în acest sens, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției.

De asemenea, pe parcursul incidentelor, un bărbat a încercat în mod constant să intervină între polițiști și individul aflat în centrul incidentelor, pentru a-i împiedica pe polițiști să acționeze. Ca urmare, și acesta a fost imobilizat și dus la poliție, unde a fost amendat cu 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile legii 61/1991, a mai spus Diana Sarca.

Pe de altă parte, au fost declanșate și verificări, prin structurile interne ale Poliției Capitalei, cu privire la modul în care s-a intervenit, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Sursă: Digi 24
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii