Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal la examenul de definitivat Profesorii au primit un subiect greșit

ro

17 Jul, 2012 21:50 1318 Marime text

Marţi, circa 7.000 de dascăli au susţinut examenul de definitivat. La fel ca şi absolvenţii claselor a VIII-a, nici profesorii nu au scăpat de emoţii. Dascălii au primit, la proba scrisă la limba şi literatura română un subiect care nu era prevăzut în programa de examen, mai exact, basmul cult.

În urma scandalului iscat pe tema subiectului, profesorilor li s-a schimbat textul, ulterior, aceştia având de realizat un eseu. Din acest motiv, examenul a fost prelungit cu o oră.

Examenul de titularizare a început la ora 9.00 şi trebuia să se încheie la ora 13.00. Conform Ministerului Educatiei, cadrele didactice au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare fiind cotat cu câte 30 de puncte, iar 10 puncte s-au dat din oficiu.

Afişarea rezultatelor se va face luni, 23 iulie. Depunerea contestaţiilor este programată în intervalul 23-24 iulie, iar rezultatele finale vor fi oferite candidaţilor joi, 26 iulie.

Pentru a promova acest examen, profesorii sunt nevoiţi să primească minim nota 7.00, în caz contrar fiind declaraţi respinşi. Ei au dreptul să desfăşoare acest examen de alte trei ori în decurs de cinci ani. În cazul în care nu reuşesc să promoveze examenul, aceştia vor fi nevoiţi să susţina din nou examenul de titularizare.

http://www.rtv.net/scandal-la-examenul-de-definitivat-profesorii-au-primit-un-subiect-gresit_36361.html

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii