Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal în avion. Un cetățean bulgar a avut un comportament agresiv față de personalul navigant

ro

28 Mar, 2018 11:55 1871 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului International Henri Coandă au întocmit lucrare penală unui cetăţean bulgar pentru încălcarea prevederilor Codului Aerian, deoarece bărbatul a manifestat un comportament agresiv fata de personalul navigant al aeronavei in care călătorea.
 
Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 27.03.2018, în jurul orei 21.30 poliţiştii de frontiera Aeroportului International Henri Coandă au fost informaţi de către echipajul unei curse aeriene care a aterizat pe aeroport, ca pe timpul zborului, unul dintre pasageri a manifestat un comportament agresiv, punând in pericol siguranţa pasagerilor.
 
Ca urmare a faptului ca pilotul si copilotul au depus plângere în acest sens, persoana în cauză, un cetăţean bulgar, în vârstă de 28 de ani, a fost preluată de către poliţiştii de frontieră şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea unui act de violență fizică sau psihică asupra  personalului navigant aflat la bordul unei aeronave civile în zbor.
 
Bărbatul va fi prezentat, în cursul zilei de astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, conform competentelor.
 

”Menţionam ca in conformitate cu prevederile art. 107, alin.2   din Ordonanta 29/2007 privind Codului Aerian al României, cu modificarile si completarile ulterioare, săvârșirea oricărui act de violență fizică sau psihică asupra unei persoane aflate la bordul unei aeronave civile în zbor sau în pregătire de zbor, reprezintă infracţiune şi se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani și interzicerea unor drepturi. Daca fapta este savarsita asupra personalului navigant, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi” - au transmis polițiștii de frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii