Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal cu iz de hărţuire sexuală şi viol, în Helsinki

ro

19 Jan, 2016 19:03 2175 Marime text
 
Poliția finlandeză anchetează 15 cazuri de agresiune sexuală comise în noaptea de Anul Nou în apropiere de centrul orașului Helsinki. Un raport al poliției din capitala finlandeză arată că autoritățile au primit informații privind un viol, două tentative de viol și 12 cazuri de hărțuire sexuală comise, în zona centrală a orașului Helsinki, de mai multe grupuri de 10-20 de bărbați de naționalitate străină. Se pare că unii dintre suspecții respectivi sunt solicitanți de azil.
 
"Indivizii din aceste grupuri au avut, foarte posibil, o tactică premeditată în care unii suspecți au încercuit victima și alții au comis activități ce au caracteristicile unei infracțiuni. În trei dintre cazuri, toți suspecții identificați sunt cu siguranță solicitanți de azil; în celelalte cazuri suspecții au trăsături de străini", a explicat ofițerul de poliție Jonna Turunen, citat de Reuters.
 
Amintim că anul trecut, circa 32.000 de solicitanți de azil au ajuns în Finlanda, majoritatea dintre ei fiind irakieni și somalezi, în creștere substanțială față de 3.600 de solicitanți de azil veniți în țara nordică în 2014. Agresiunile de la Helsinki sunt similare celor înregistrate pe 31 decembrie noaptea în mai multe orașe germane, dar și în Elveția și Suedia.
 
Sute de femei au reclamat la poliție faptul că au fost agresate sexual și tâlhărite în noaptea de Anul Nou în apropierea principalei gări din Koln, de către bărbați, în mare majoritate de origine nord-africană. Atacuri similare, dar de amplitudine mai mică, au avut loc în noaptea de 31 decembrie și în alte orașe germane, precum Hamburg și Stuttgart, potrivit Agerpres.
 
Agresiunile de la Koln, Hamburg și Stuttgart au relansat dezbaterea internă din Germania despre politica Berlinului în domeniul imigrației, în contextul în care țara a primit anul trecut 1,1 milioane de imigranți
 
În jur de 40 deputați ai partidului conservator CDU i-au adresat, astăzi, o scrisoare deschisă cancelarului federal german Angela Merkel, în care îi cer să renunțe la politica de deschidere față de migranți, estimând că Germania și-a atins limitele cu cei peste un milion de nou-sosiți de anul trecut.
 
Chiar dacă cei în jur de 40 de aleși ai CDU reprezintă doar o mică parte dintre cei 256 de parlamentari ai partidului în Bundestag, ei se adaugă aleșilor din CSU, ramura bavareză a conservatorilor (54 de deputați) care se opun categoric politicii promovate de Merkel în problema migranților.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii