Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scafandrii din Constanţa, chemaţi să intervină în Cluj Un bărbat înecat stă de patru zile pe fundul unui lac

ro

16 Mar, 2015 09:45 1195 Marime text
Cadavrul bărbatului înecat în canalul de deversare din Lacul Gilău zace lipit de grătarul din faţa turbinelor de patru zile, timp în care este vegheat de o cruce şi uitat de autorităţi. Între timp, speranţa familiei stă într-o echipă de scafandri de la Constanţa, potrivit România TV.

Bărbatul de 80 de ani, care ar fi alunecat în apă sau, potrivit unor martori, şi-ar fi luat viaţa, zace de patru zile în canalul de deversare în Lacul Gilău. Asta după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a suspendat căutările cadavrului, neavând sursele şi echipamentele adecvate căutării, potrivit România TV.

„Primăria Gilău a contactat telefonic, prin intermediul reţelelor de socializare şi prin fax, Centrul de Scafandri Constanţa. Nu am primit niciun răspuns oficial, însă am fost resunat de comandorul adjunct al Centrului căruia i-am prezentat situaţia şi mi-a spus aşa: «această subunitate e în cadrul Armatei Române, iar unitatea nu execută niciun fel de intervenţie decât cu ordinul scris al Statului Major al Armatei Române». Cadavrul bărbatului s-ar afla undeva sub şoseaua care traversează localitatea Gilău. Viteza apei l-a lipit de grătarele turbinelor podului", a declarat viceprimarul Gilăului, Carol Okos, citat de România TV.

„Am fost anunţaţi de cei de la ISU care spun că au făcut toate demersurile, dar nu au brevet de a ajunge la grilaje. Au intrat în apă, dar nu şi în canal, motiv pentru care singura soluţie este să vină echipa de scafandri militari de la Constanţa. ISU a trimis o solicitare centrului de scafandri de acolo, aceştia urmând să se deplaseze la locul tragediei exclusiv pe costurile familiei", au anunţat reprezentanţii Prefecturii Cluj.



Sursa: România TV
Sursa foto: realitate.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii