Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scafandrii au reluat căutările lui Bogdan Mitu în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră

ro

12 Jan, 2011 19:47 1061 Marime text

Mai mulţi scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" au mers, miercuri, la Cernavodă pentru a continua căutarea lui Bogdan Mitu, dat dispărut în urmă cu aproape zece zile, după ce şi-ar fi înecat soţia în Canalul Dunăre - Marea Neagră şi apoi s-ar fi aruncat şi el în apă.

"O echipă de trei scafandri, coordonată de pe mal de un inspector, a reînceput să caute, miercuri la prânz, trupul lui Bogdan Mitu. Operaţiunea va dura până la căderea serii sau cât timp condiţiile meteo şi vizibilitatea din apă vor fi favorabile căutărilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", Paula Anghel, care a precizat că misiunea acestora se desfăşoară la solicitarea poliţiştilor secţiei Trasporturi Constanţa.

De altfel, aceştia încearcă de aproape zece zile să îl găsească pe Bogdan Mitu, care a fost dat în urmărire generală.

Ei au mai apelat la scafandrii ISU "Dobrogea" precum şi la diferite tipuri de ambarcaţiuni, dar toate încercările de până acum nu au avut niciun rezultat.

Şeful Poliţiei Transporturi Constanţa, comisarul-şef Corneliu Tănase, declara, marţi, că s-a apelat şi la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, care ar fi trebuit să ajute la căutări cu un vas dotat cu un sonar performant, care ar putea localiza un corp aflat în apă, dar, din cauze tehnice, nava ar putea fi folosită abia de luni.

"Discutasem cu cei de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos ca o navă cu un sonar performant să ne ajute să căutăm trupul lui Bogdan Mitu. Vasul ar fi trebuit să ajungă în zona Cernavodă marţi sau miercuri, dar, din păcate, întâmpină nişte probleme la sonar, cu o cartelă care trebuie achiziţionată din Germania. Sperăm totuşi ca aceste probleme să fie rezolvate şi săptămâna viitoare, poate chiar luni, să beneficiem de ajutorul acestora", spunea şeful Poliţiei Transporturi Constanţa.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii