Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase medalii de argint, obținute de elevi din România la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene/EUSO 2019

ro

12 May, 2019 20:35 1749 Marime text
Elevii din echipele României au obţinut şase medalii de argint la a XVII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 4 - 11 mai, în localitatea portugheză Almada.

Potrivit unui comunicat transmis de MEN, cei şase olimpici premiaţi sunt Mihnea Nastai (Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Satu Mare), Tudor Gabriel Mocioi (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Mircea Raul Bodrogean (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) - echipa A, respectiv Mălina Elena Constantinescu (Colegiul Naţional din Iaşi), Gheorghe Găitan (Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Suceava) şi Neculau Octavian (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) - echipa B.

Echipele au fost coordonate de conf. dr. ing. la Universitatea Politehnica din Bucureşti, Stefan Theodor Tomas (conducătorul delegaţiei şi mentor pentru chimie), lector dr. la Facultatea de Biologie a Universităţii din Bucureşti, Georgiana Duţă-Cornescu (mentor pentru biologie) şi Ion Toma (mentor pentru fizică), profesor la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Capitală. 
Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe. Fiecare stat poate înscrie două formaţii alcătuite din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline (biologie, chimie şi fizică), punctele de la fiecare experiment cumulându-se în contul echipelor. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 24 de ţări.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a întâmpinat şi felicitat delegaţia României pentru rezultatele obţinute, duminică, 12 aprilie, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", la întoarcerea în ţară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii