Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase investigatori sub acoperire au ajutat la captura de 2,5 tone de cocaină din Portul Constanţa

ro

03 Jul, 2016 11:45 3719 Marime text
Şase investigatori sub acoperire au fost infiltraţi în reţeaua de traficanţi, timp de cel puţin patru luni, totul pentru a obţine informaţii ce au dus la captura de 2,5 tone de cocaină din Portul Constanţa. În acest context, precizăm că primele informaţii despre planul transportului de cocaină au fost furnizate de un ofiţer antidrog încă de la începutul anului, conform unui referat DIICOT.
 
Pentru ca drogurile să ajungă în portul Constanţa şi apoi să fie extrase şi încărcate în camioane, membrilor li s-a propus plata cu 5.400 de dolari de persoană. Cele 2,5 tone de cocaină au ajuns în România cu două transporturi.
 
Cu 11 zile înainte de primul transport, unul dintre investigatorii sub acoperire s-a întâlnit, la cererea membrilor, cu un cetăţean rus, în faţa unui hotel din zona Gării de Nord. Rusul i-a explicat ce trebuie să facă pentru ca drogurile să fie extrase fără a fi afectate.
 
Extragere cocainei din containere a avut loc la un depozit închiriat în staţiunea Eforie Sud. 104 din cele 505 pachete erau inscripţionate cu logoul ROLEX, iar celelalte 401 pachete erau inscripţionate cu logoul GUCCI, conform DIICOT.
 
Flagrantul a fost realizat la data de 29 iunie la depozitul din Eforie Sud. Procurorii DIICOT notează că „pentru plata către furnizorul din Columbia, traficanţii de droguri au pus la dispoziţia investigatorilor sub acoperire si a colaboratorilor autorizaţi, suma totală de aproximativ 700.000 dolari S.U.A., remisă eşalonat, banii fiind ulterior viraţi, la solicitarea aceloraşi traficanţi ". Cel care ar fi gândit întregul transport este Mimoun Kaabouni zis „Rocky", prins în Spania în aceeaşi zi în care s-a făcut flagrantul la Constanţa. Mai mult de atât, chiar în ziua flagrantului, Rocky a încercat să părăsească teritoriul Spaniei, în acest şi-a cumpărat un bilet de avion doar dus.  
 
Citeşte şi Drogurile din Portul Constanța, iată poziția oficială a DIICOT și numele suspecților (video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii