Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase cetățeni străini depistați de polițiștii de la Imigrări în județul Constanța. Aceștia erau în situații ilegale

ro

03 Nov, 2017 15:33 1240 Marime text
Polițiștii de imigrări constănțeni, în urma acțiunilor întreprinse timp de două săptămâni, au depistat în situații ilegale șase cetățeni străini și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 41.600 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Constanța au desfăşurat, în ultimele două săptămâni, în cooperare cu celelalte structuri M.A.I. cu atribuții în domeniu, mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competență.

În urma activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, în situații ilegale, șase cetățeni străini din Turcia(3), Angola, Algeria și Republica Moldova.

Astfel, în urma controalelor efectuate la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, care au angajați cetățeni străini, au depistat trei persoane din Turcia, Algeria și Republica Moldova care desfășurau activități lucrative fără forme legale. Cetățeanul turc se afla și în ședere ilegală, fiind sancționat cu amendă în valoare de 1200 de lei.

Reprezentanții celor trei societăți comerciale au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României.

De asemenea, în cadrul acțiunilor a fost depistat, cu ședere ilegală, un tânăr de 21 de ani, din Angola. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, într-o acțiune comună cu polițiștii de frontieră, au fost depistați, în trecere frauduloasă a frontierei de stat, doi cetățenii turci, care au fost predați autorităților bulgare în termen de 24 de ore, în baza Acordului de Readmisie.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Sursa foto: Inspectoratul General pentru Imigrări
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii