Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărutul "Doamnei de Fier" A fost scos la vânzare un şerveţel ce poartă urmele rujului premierului britanic Margaret Thatcher

ro

04 Jul, 2015 16:59 996 Marime text
Un şerveţel pe care sunt imprimate urmele rujului roşu al fostului premier britanic Margaret Thatcher, supranumită "Doamna de Fier", a fost scos la vânzare pentru un preţ de aproape 2.000 de lire sterline (circa 2.700 de euro), potrivit dailymail.co.uk. Fostul premier conservator Margaret Thatcher, care a decedat în 8 aprilie 2013, la vârsta de 87 de ani, va rămâne pentru totdeauna "Doamna de Fier" care a remodelat Marea Britanie cu un liberalism economic intransigent şi a restabilit prestigiul internaţional al ţării. Neobişnuitul obiect a fost scos la vânzare pe site-ul www.justcollecting.com şi oferă celor interesaţi şansa de a "primi" un sărut de la Margaret Thatcher.
Fostul premier britanic Margaret Thatcher a folosit acest şerveţel pentru a-şi îndepărta de pe buze excesul de ruj roşu în timpul unui turneu pe care l-a efectuat în SUA, în anul 2000. "Doamna de Fier" a stat la momentul respectiv la Pfister Hotel, din oraşul Milwaukee, de unde a călătorit în Columbus, Ohio, unde, în 2 aprilie 2000, a susţinut un discurs la Ohio Theatre. Un angajat al teatrului respectiv a recuperat șervețelul cu sigla Pfister Hotel, care a fost atins de buzele "Doamnei de Fier", dintr-un coș de gunoi care se afla în vestiarul din instituția de cultură în care s-a aranjat Margaret Thatcher înainte de a susţine respectivul discurs.
Pe de altă parte, potrivit dailymail.co.uk, obiectele care au aparţinut "Doamnei de Fier" continuă să fie dorite de către admiratorii acesteia. Astfel, o sticlă de şampanie semnată de Thatcher a fost vândută recent la licitaţie pentru 45.000 de lire sterline. 


sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii