Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SARPOL 2018. A doua zi a exercițiului pentru căutare şi salvare de vieți omenești în Marea Neagră (galerie foto)

ro

07 Jun, 2018 12:31 2312 Marime text

Joi se desfăşoară a doua zi de exercițiu SARPOL 2018.

Dacă în prima zi scenariul a presupus un antrenament al structurilor în cazul unei poluării marine, cea de a doua zi de exercițiu a fost dedicată căutării-salvării pe mare.

Scenariul pentru această zi a presupus căutarea și salvarea mai multor persoane, aflate la bordul unei nave purtată în derivă în largul Mării Negre. Persoanele aflate pe navă erau imigranți, răniți în urma unui incident petrecut la bordul navei, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Încă de la primirea apelului de urgență, o echipă medicală SMURD, formată din medic, asistent și doi paramedici, a urcat la bordul navei Ștefan cel Mare, din cadrul Poliției de Frontieră, pentru a interveni în salvarea celor aflați în largul mării. O dată ajunși la ambarcațiunea în derivă, victimele au fost preluate pe Ștefan cel Mare, nu înainte de a se face triajul medical și a li se acordă ajutor medical de urgență.

În cazul victimelor de cod roșu, echipa medicală a solicitat sprijin MEDEVAC, aeronavele MAI fiind cele care au intervenit pentru evacuarea aeriană.

De-a lungul zilei de exercițiu, forțele MAI au intervenit și la țărm, unde au pregătit puncte medicale avansate spre a continua asistența medicală oferită pe navă, precum și tabere pentru refugiați.


Sursă foto: Facebook/ Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cetatean 07 Jun, 2018 16:47 O porcărie.