Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea Sacrificiului celebrată în Constanţa

ro

03 Oct, 2014 10:51 1531 Marime text
Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayramul, Sărbătoarea Sacrificiului mâine. Este una din cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce asre loc la finalul pelerinajului anual, organizat la locurile sfinte de la Mecca, Arabia Saudită.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Muftiatului Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf va oficia Marea Rugăciune Comnune (Bazram Namazi) maine, începând cu ora 07.45, la Geamia Hunkyar din Constanţa. Mai apoi, va participa la o serie de sacrificii ritualice şi va oferi 2500 de pachete cu Kurban, din partea Multiatului Cultului Musulman din România, împreună cu reprezentanţii Fundaţiei Hassene Germania, din Köln şi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România familiilor nevoiaşe din judeţele Constanţa ,Tulcea şi Cǎlǎraşi

În cadrul aceluiaşi eveniment, subprefectul Constanţei, Levent Accoium, în parteneriat cu Muftiatul Cultului Musulman din România v-a împărţi pachete cu haine, încălţăminte, obiecte de îmbrăcat şi alte lucruri.

Tradiţia sacrificării unui animal, berbec, oaie, miel, cămilă, bivol sau capră, de către fiecare musulman adult şi înstărit a apărut în anul al II-lea al islamului, având semnificaţia unui gest de bunăvoinţă şi adorare a lui Allah, prinos de mulţumire şi recunoştinţă pentru împlinirea unor năzuinţe, credinciosul muslman oferind în dar nevoiaşilor 2/3 din animalul jerfit şi oprind pentru cina din familie doar 1/3 din Kurban.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii