Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şantierul Naval Constanţa alături de Naval Group intră în competiţia construcţiei de corvete militare

ro

06 Aug, 2018 11:08 2007 Marime text


Naval Group și partenerul său român, Șantierul Naval Constanța, oferă singura platformă exclusiv militară, din licitaţia lansată de Ministerul Apărării Naționale pentru înzestrarea Marinei Române. Vorbim aici de corvetele pe care urmează să le achiziţioneze MApN.

Corveta Gowind 2500, oferită de Naval Group și SNC, ar plasa Marina Română la cel mai înalt nivel de echipare în domeniul luptei pe mare și ar avea o contribuție majoră la contracararea amenințărilor rusești, având integrate cele mai moderne sisteme NATO de luptă anti-aeriană, anti-submarin și împotriva navelor inamice de suprafață.

Cu actionar majoritar statul francez, Naval Group este principalul furnizor al Marinei Franceze. Cu o vastă experienţă în contracararea amenințării prezentate de submarinele rusești în Atlantic și Mediterană, Marina Franceză este cea mai prezentă în Marea Neagră, în cadrul unor misiuni și exerciții NATO. Aceasta a semnat parteneriatul cu SNC, garantând de câteva luni că vor veni cu una dintre cele mai puternice oferte în competiţia construcţiei corvetelor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii