Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantierul de pe bulevardul A. Lăpușneanu din Constanța este ilegal? Ce scrie în documentul oficial (document)

ro

12 Mar, 2019 18:08 3735 Marime text
 Proprietarii unui bloc din cartierul Tomis Nord au protestat săptămâna trecută împotriva unui proiect imobiliar.

Potrivit răspunsului oferti de Primăria Constanța, investitorul de pe bulevardul  Lăpușneanu, nu a solicitat la primărie autorizație pentru organizare de șantier:

"Suntem curioși dacă în continuare Poliția Locală va susține că totul este în regulă cu actele investitorului.

Deci, în mod oficial, avem dovada că nu s-au respectat obligațiile legale privind modul de organizare a șantierului iar de mai bine de o săptămână organele competente nu fac nimic în sensul ăsta.

Între timp nici noi, nici locatarii nu avem vreun răspuns la sesizările formulate", potrivit unei postări pe pagina de Facebook Verde Urban.

La protest s-a aflat  și senatorul Vergil Chițac, deputatul USR Stelian Ion și consilierul Andrei Popescu. Locatarii blocul S6, care au mai protestat și în 2016, speră ca proiectul imobiliar să fie anulat. Potrivit locatarilor din zonă, proprietarul a procedat în ultimele zile la împrejmuirea terenului, a ridicat stâlpi, iar în urmă cu două nopți, a adus în zonă utilaje, mașini și muncitori.

Vergil Chițac: „Cine construiește aici își riscă banii. Dacă se va anula planul urbanistic zonal, și se va anula, toate actele vor cădea și automat aceste construcții vor trebui dărâmate.”

Aproximativ 30 de persoane sunt prezente la protest.

Reamintim că autorizaţia de construire nr. 986 din data de 17.07.2017, emisă de Primăria Constanţa, presupune: „Construire imobil D+P+4e locuinţe colective“, pentru investiţie realizată pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, chiar lângă CCINA Constanţa.
 
Terenul cu număr cadastral 225171, în suprafaţă totală de 534 mp, este amplasat în intravilanul municipiului Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr .183 B. Vecinătăţile sale sunt: la est - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la sud - proprietate privată, la nord - domeniu privat de interes local, la vest - domeniu public de interes local (alee acces parcare şi imobil locuinţe colective S6).
 
Terenul supus studiului este situat la o distanţă de 41,5 ml faţă de imobilul situat la nord, imobil de locuinţe colective T7 (S+P+10), şi de 0,00 ml faţă de terenul domeniu privat de interes local, pe latura de vest, la 18 ml, se află un imobil locuinţe colective S6 (S+P+4) şi la 0,00 ml - teren domeniu public de interes local, la sud, la o distanţă de 0,00 ml faţă de proprietate privată, la est se află trotuarul bulevardului Al. Lăpuşneanu.
 
Terenul are forma poligon neregulat, având o suprafaţă de 534 mp, fiind proprietatea privată a societăţii Cambela Prod SRL, conform contractelor de vânzare-cumpărare nr 1589/18.10.2013.
 
Construcţia nou propusă nu va afecta construcţiile din jur. Funcţiunile imobilului sunt astfel repartizate: la demisol – 20 de locuri parcare (18 locuri de parcare în nouă sisteme de parcare multiparking KLAUS, cu două locuri pe sistem şi două locuri la cota -3,65). Conform certificatului de urbanism nr. 2349/16.07.2015 şi HCJC nr 152/22.05.2013, pe terenul rămas liber de construcţii din jurul imobilului D+P+4etaje se vor amenaja spaţii verzi şi plantate, în limita de proprietate. Suprafaţa totală de spaţii verzi va fi de 180,38 mp, ceea ce reprezintă 33,77% din suprafaţa terenului.
 
Amplasamentul este mărginit la est de bulevardul Al. Lăpuşneanu,  ce face legătura între zona studiată şi zona administrativa şi comercială a municipiului Constanţa.

Sursa document: Facebook Verde Urban

Citește și:  Editorial Locatarii blocului S6, Tomis Nord, Constanța, România, din nou în stradă, împotriva unui proiect imobiliar care le-a furat liniștea!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea Constantin 12 Mar, 2019 22:39 Domnule Virgil Chițac, toată lumea știe ce urmărești de fapt. Cu atitudinea asta comunistă nu o să câștigi în veci Primăria Constanța. Nu vrem să scăpăm de un "bou și să dăm de o belea", vorba proverbului. Vin-o cu proiecte credibile, sprijină investițiile de orice fel că de asta are nevoie ăsta nu de circoteca pe care o faci!!