Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sanitas ameninţă cu un miting de amploare în faţa Guvernului

ro

14 Apr, 2016 18:42 1395 Marime text
 
Federaţia SANITAS din România spune STOP umilirii angajaţilor din sistemul sanitar,  sistemul de asistenţă  socială şi medico-social. În cursul zilei de astăzi, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România a hotărât să demareze un amplu program de acţiuni sindicale în cazul în care revendicările SANITAS nu sunt rezolvate de autorităţile  statului. 
 
Se atrage atenţia Guvernului României că sectorul sanitar este lăsat să se zbată între lipsa dotărilor şi cea a  personalului de specialitate,  insuficient pentru acest sistem atât de important, dar lăsat sau chiar încurajat în continuare să emigreze.
 
Eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate, majorarea salarială cu 25% în 2016 sunt doar câteva dintre revendicările negociate încă de la începutul acestui an de Federaţia SANITAS, atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
 
Astfel, pe 20 aprilie, în intervalul orar 11.00-13.00, toate organizaţiile judeţene SANITAS vor organiza acţiuni specifice la prefecturile judeţene.
 
În perioada 9-13 mai, se vor organiza adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice.
 
În funcţie de rezultatele obţinute în negocierile care se vor desfăşura în paralel cu acţiunile de protest, în luna iunie se va organiza un miting de amploare în faţa Guvernului României. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii