Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă începe Aqua Challenge, cel mai important maraton de înot în ape deschise

ro

31 Jul, 2012 19:30 1396 Marime text

Sâmbătă, 4 august, în staţiunea Mamaia, se va desfăşura a doua ediţie a Aqua Challenge Mamaia, cel mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România. Competiţia este organizată de Clubul Sportiv Atena, patronat de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea, şi echipa Smartatletic, în colaborare cu DJST Constanţa.

150 de participanţi

Startul se va da de pe plaja Casino şi va aduna 150 de participanţi, printre care şi foşti mari sportivi. Întrecerea va avea trei probe, cea pe distanţa de 500m, rezervată copiilor, dar şi începătorilor, cea scurtă, de 1.500 de metri, recomandată persoanelor care înoată regulat, şi cea olimpică, de 5.000 m, destinată sportivilor legitimaţi la cluburile de performanţă sau de masters sau persoanelor care pot face dovada unei participări la un maraton de înot pe această distanţă. „Mă bucur că am reuşit să organizăm a doua ediţie şi sunt convins că va fi o reuşită, mai ales că avem deja înscrişi 115 participanţi. Sunt mulţi sportivi români care participă la concursuri în străinătate, iar cu această ocazie îi vom aduce şi la Mamaia. Este un sport mai puţin mediatizat, chiar dacă proba de 5.000 de metri este una olimpică. Din păcate, nu avem sprijinul Federaţiei Române de Nataţie, care nu şi-a deschis ochii, dar îmi doresc ca anul viitor să introducem evenimentul în calendarul competiţional şi să fie criteriu pentru Campionatul Naţional. Cine ştie, poate vom avea sportivi care vor concura la Jocurile Olimpice în această probă peste câţiva ani", a spus Răzvan Florea.

Premii şi diplome

Fiecare participant va primi un Kit, care conţine următoarele: cască înot, număr de concurs (care va fi prezent prin inscripţionarea căştii şi a braţelor), Voucher reducere TYR - 15% şi tricoul oficial al competiţiei, dar şi diplome de participare, în timp ce primii clasaţi în proba olimpică vor fi recompensaţi cu premii în bani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii