Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvamarii au intervenit la timp Șapte tineri, smulși din ghearele morții

ro

08 Aug, 2016 13:56 2765 Marime text
Cinci turiști cu vârste între 16 și 30 de ani au fost salvați astăzi de la înec în stațiunile din sudul litoralului. Un băiat de 16 ani care a fost la un pas să piară în valuri pe o plajă din Saturn a fost preluat elicopterul SMURD și transportat la Spitalului Județean din Constanța. Salvamarii care i-au scos la mal pe turiști au fost ajutați de un voluntar, un tânăr de 20 de ani din Mehedinți, aflat în vacanță la mare.

Din cauza vântului și a curenților puternici, salvamarii din stațiunile de pe litoral au arborat astăzi pe plaje steagurile roșii care interzic scăldatul. Cu toate acestea, turiștii ignoră pericolul și se avântă în marea învolburată.

La un pas de înec a fost astăzi și un băiat de 14 ani din Buzău, aflat în vacanță la Mangalia cu părinții. Adolescentul a ignorat pericolul și a intrat în mare, unde a fost luat de curenți și purtat în larg. Din fericire, salvamarii l-au observat la timp și l-au recuperat din apă. Tânărul a fost predat la mal unui echipaj de la Ambulanță care s-a asigurat că starea să de sănătate nu a fost pusă în pericol.

O altă tânără de 29 de ani din Sibiu a fost scoasă la timp din apă de salvamari, însă a refuzat să fie consultată de echipajul medical venit pe plajă. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii