Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salată de fructe cu viermi și paste cu insecte, la mare

ro

19 Jul, 2011 19:40 1503 Marime text

De la începutul acestei luni au avut loc 114 acțiuni de control pe litoral, unde comisarii ANPC au aplicat 88 de amenzi contravenționale în valoare de 128.100 de lei și șapte avertismente agenților economici care încălcau legea.

Controalele au fost făcute în urma sesizărilor făcute de turiști, care au depistat mai multe nereguli. Dintre ele, cele mai importante fac referire la alimente. Turiștii au reclamat că au primit ciorbe fermentate, salate cu viermi, paste cu insecte, mic-dejun servit în vânt, dar și că nu sunt lăsați să-și amplaseze cearceafuri în zonele cu sezlonguri.

Din cele 34 de astfel de reclamații comisarii au soluționat 25 și au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 15.469 lei, pentru că prezentau abateri de informare prin etichetare. În cadrul unităților de alimentație publică, cele mai frecvente nereguli au fost neafișarea gramajelor la preparatele culinare (ciorbe, salate, înghețată, pește, limonadă, cafea), alimente cu elemente de identificare incomplete (telemea de vacă, preparate din carne, prăjituri), produse cu termen de valabilitate depășit (cârnați, crenvurști, esențe, pesmet, condimente). Lipsa afișării prețurilor, lipsa informaţiilor privind ţara de origine a produselor şi nerespectarea temperaturii recomandate de producător pentru alimentele perisabile au fost alte nereguli pentru care agenţii economici au fost amendaţi.

Sursa: www.evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii