Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Să lăsăm Pământul să respire timp de o oră, în Parcul Tăbăcărie" Cum sărbătoresc constănțenii Ora Pământului

ro

28 Mar, 2015 13:35 1937 Marime text
Ora Pământului va fi sărbătorită, în această seară, în zeci de oraşe din ţară, unde vor fi stinse luminile timp de o oră, printre manifestările pregătite pentru acest eveniment fiind crosuri, tururi pe bicicletă, plimbări nocturne şi spectacole la lumina lumânărilor.

Astfel, între orele 20.30 şi 21.30, oamenii din întreaga lume sunt invitaţi să stingă luminile pentru a marca Ora Pământului, manifestare aflată la a noua ediţie, iar în România la a şaptea.

Iluminatul va fi oprit în locuri reprezentative din zeci de oraşe din toată ţara, dar şi în instituţii şi companii. În plus, au fost planificate numeroase evenimente pentru petrecerea acestei ore, dar şi pentru a atrage atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător.

Evenimentul de la Constanţa se intitulează „Să lăsăm Pământul să respire timp de o oră, în Parcul Tăbăcărie". La cea de-a patra ediție organizată consecutiv de ONG Mare Nostrum, vor participa mai multe unități școlare din județ cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Constanța, care se vor implica prin stingerea iluminatului public și în alte părți ale orașului timp de o oră.

Voluntarii Mare Nostrum, elevii și cadrele didactice vor amplasa peste 2000 de lumânări atât pe marginea aleilor pentru a marca traseul, cât și pe spațiul verde, astfel încât să reprezinte diverse simboluri stilizate, în legătură directă cu natura și cu protecția mediului. Toate lumânările vor fi așezate în suporturi speciale și vor fi supravegheate de echipa Mare Nostrum.

De asemenea, se va organiza și o tombolă de becuri unde sunteți invitați să aduceți becurile uzate și astfel aveți ocazia de a primi un premiu special.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii