Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au răzgândit Cehii de la CEZ vor să vândă toate turbinele eoliene din parcul de la Fântânele - Cogealac

ro

03 Apr, 2014 20:26 3624 Marime text
Cehii de la CEZ, care deţin parcul eolian de la Fântânele – Cogealac s-au răzgândit: Vor să vândă tot parcul, nu doar o parte, aşa cum declaraseră iniţial.
Grupul ceh CEZ este dispus să vândă integral parcul eolian deţinut în România, la Fântânele şi Cogealac, dacă va primi o ofertă bună pentru acesta, dar intenţionează să rămână pe piaţa din Bulgaria, a declarat directorul diviziei internaţionale, Tomas Pleskac, potrivit Mediafax.

"Dacă va fi o ofertă bună", CEZ va fi dispus să vândă integral operaţiunile de generare a energiei eoliene din România, dar primeşte şi oferte pentru participaţii minoritare, a spus Pleskac. Mai mulţi investitori internaţionali şi-au exprimat interesul pentru parcul Fântânele-Cogealac, a arătat Pleskac, fără să dezvăluie valoarea unei astfel de vânzări.
Oficialul CEZ a spus că în pofida dificultăţilor de colectare a sumelor din subvenţiile pentru energie regenerabilă, încasările din partea unor clienţi importanţi, precum căile ferate sau poşta, se îmbunătăţesc.
Potrivit declaraţiilor făcute iniţial de directorul de afaceri corporatiste al CEZ România, Adrian Borotea, CEZ analiza posibilitatea vânzării unei participaţii minoritare la parcul eolian din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii