Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-ar putea ca Mircea Băsescu "să fi luat tot atâția bani de la familia Bercea cât a luat Kovesi"

ro

28 Oct, 2015 21:58 1929 Marime text
Fostul președinte Traian Băsescu este mai mereu mediatizat de televiziunea B1. Acolo a ales mai mereu să facă anumite ”dezvăluiri”. În această seară, la o emisiune moderată de Cătălin Striblea, Băsescu a declarat că deputații nu au încurcat urnele la votul în cazul Elenei Udrea.
Băsescu a recunoscut că a urmărit finalul de azi din Parlament și consideră evident că majoritatea parlamentarilor a fost împotriva arestării: "Nu poți să confunzi urnele. E simplu. Eu cred că au fost parlamentari care au plecat cu bilele. În niciun caz nu a fost confuzie. Cred că a fost altceva. Probabil că majoritatea a crezut că e prea mult. Dacă ar fi fost a doua oară probabil că o executau fără să clipească. Cred că s-au uitat și la celălat aspect, că e femeie. Să fii la cea de-a treia judecată e mult".
Acesta a adăugat că urmărirea penală nu trebuie avizată de Parlament, punctând că justiția este prea nedreaptă în România: "Începerea urmăririi penale nu trebuie avizată de Parlament. Când ajungem la arestare atunci trebuie să fie un punct de vedere. De ce? Pentru a preveni abuzurile. Am vorbit cu procurorii care-şi prezentau scalpurile de la cingătoare. Nu vă amăgiţi că justiţia este spectacolul pe care-l vedem televizat. Este multă nedreptate în ţară".
Fostul președinte a afirmat că Elena Udrea nu scapă de DNA! El este de părere că vor urma alte cereri de arestare pe numele ei: ”Categoric, majoritatea parlamentarilor a fost împotriva arestării. Cred că au fost parlamentari care au plecat cu bilele. A fost o voinţă a majorităţii parlamentarilor. Au gândit că e prea mult pentru o femeie. Nu cred că a fost întâmplător votul pentru reținere. A fost o invitație la o anumită decență.”.
În ce îl priveşte pe fratele său, Mircea Băsescu, cel care este trimis în judecată de procurori după ce a stat câteva luni în arest preventiv, fostul preşedinte a spus că ”s-ar putea ca fratele meu să fi luat tot atâția bani de la familia Bercea cât a luat doamna Kovesi. Adică zero! Ăia îl căutau să-i ia gâtul pentru că el nu a avut curaj să le spună că nu are să le dea banii.”



Sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii