Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins din viaţă o cunoscută scriitoare

ro

02 May, 2015 18:33 916 Marime text
 
Scriitoarea britanică de romane polițiste Ruth Rendell a murit astăzi la vârsta de 85 de ani, a anunțat într-un comunicat editura Penguin Random House.

Romanciera britanică, care a publicat peste 60 de romane și a cărei operă a fost tradusă în peste 20 de limbi străine, a suferit un atac cerebral grav în luna ianuarie a acestui an, scrie România TV.

„Suntem devastați de pierderea unuia dintre autorii noștri cei mai îndrăgiți", a transmis într-un comunicat editura Penguin Random House, menționând că Ruth Rendell a murit în această dimineață, la 08.00 a.m. ora locală, la Londra.

Născută la 17 februarie 1930, la Londra, Ruth Rendell a fost considerată adevărata continuatoare a celebrei scriitoare Agatha Christie.

Ruth Rendell a lucrat o perioadă scurtă ca jurnalistă, iar în 1964 a publicat primul său roman, punând în scenă personajul central al operei sale inspectorului general Reg Wexford, „From Doon With Death". Romanul a fost ecranizat în 1988.

A publicat zeci de romane, multe dintre aceștia au fost ecranizate. A fost recompensată cu numeroase premii, iar în 1996 a fost decorată cu titlul „Commander of the Order of the British Empire".


Sursa: România TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii