Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins din viață celebrul dermato-venerolog Justin Dumitru Diaconu

ro

17 Nov, 2015 09:59 5591 Marime text
 
Celebrul dermato-venerolog Justin Dumitru Diaconu s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani.
 
Academician Profesor Universitar Doctor Dumitru Justin Diaconu, a fost membru de onoare al Academiei de Știinte Medicale din România, membru al Academiei Europene de Dermato-Venerologie, profesor la UMF Carol Davila și coordonatoer de doctorate, medic în Africa, într-un oraş pitoresc din nord-estul Algeriei. Până în ultimii ani de viață acesta a consultat zilnic pacienti la Spitalul de Boli Dermato-Venerice „Scarlat Longhin”.
 
Profesorul Dumitru Justin Diaconu, a avut o vechime de 40 de ani în învăţământul universitar, astfel mii de doctori i-au fost studenţi.
 
Familia, prietenii și apropiații îi plâng moartea, și susțin că îl vor păstra mereu în suflete pe cel care a fost o somitate a medicinei.
 
„După o viață închinată medicinei și îndrumării studenților, pe 15 noiembrie s-a stins din viață Academician Profesor Universitar Doctor, Dumitru Justin Diaconu, personalitate a vieții medicale românești.
Medic dermatolog de renume, profesor la UMF Carol Davila și coordonatoer de doctorate, Academician Profesor Universitar Doctor Dumitru Justin Diaconu lasă în urma sa, plini de durere și dragoste, pe soția Silvia Diaconu și pe nepoții Silviua Ana Maria și George Doru. Te vom păstra beșnic în amintirea noastră și te vom iubi de-a pururi!”, transmit apropiații.
 
„Cu mâhnire am aflat vestea plecării în eternitate a unui prieten drag, profesor universitare doctor Diaconu Dumitru Justin, membru al Academiei de Științe Medicale din România.
Specialist de înaltă competență și deosebită valoare morală a reprezentat, cu onoare, profesia de medic și de doctor al sufletului celor bolnavi. Autor al unui număr impresionant de studii și lucrări de specialitate a contribuit la aplicarea unor metode moderne în dermatologia românească.
Pentru clipe dragi, petrecute împreună, într-o prietenie sinceră de zeci de ani, îi închinăm gândurile noastre cernite și-i vom păstra neștearsa amintire în inimile noastre.
Ne rugăm ca PUTEREA DIVINĂ să-i lumineze calea în această călătorie și să-i odihnească sufletul obosit.”, familiile Florescu și Abdula.
 
 

Sursa foto: ziarulring.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • olga georgescu 19 Nov, 2015 09:23 Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !