Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a plătit cea mai mare indemnizație de creștere a copilului din țară

ro

19 Oct, 2016 18:05 1431 Marime text
Un tată, om de afaceri din municipiul Sibiu, a încasat astăzi cea mai mare indemnizație de creștere a copilului din România, echivalentul în lei a 35.000 de euro, a confirmat Ioan Boța, directorul Agenției Județene de Prestații Sociale, citat de Agerpres.
 
"Plata s-a efectuat conform legii", a declarat Ioan Boța.
 
Cei de la Prestații Sociale au așteptat trei luni de zile un răspuns de la ANAF, în care să se spună dacă veniturile declarate de acest tată sunt legale. Deocamdată, Fiscul nu a finalizat verificarea firmelor acestui bărbat, beneficiar al celei mai mari indemnizații de creștere a copilului de la noi din țară.
 
Tatăl a primit miercuri suma aferentă alocației pe cele trei luni, pe viitor urmând să primească lunar cei 35.000 de euro. Banii pentru cele trei luni au fost păstrați într-un cont la Agenția Județeană de Prestații Sociale. Dacă Fiscul va dovedi că veniturile acestui sibian nu sunt cele declarate în dosarul depus la Agenția Județeană de Prestații Sociale, atunci cuantumul acestei indemnizații va fi modificat.
 
Un studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii arată că un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari de ICC (indemnizație lunară pentru creșterea copilului), adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro.
 
Cele mai mari cuantumuri ale indemnizației au fost înregistrate în județul Sibiu și în municipiul București, sectorul 1, de 159.084 lei, respectiv 94.168 lei, în urma veniturilor realizate ca membru asociat sau persoană autorizată să desfășoare o activitate independentă.
 
Pe următoarele locuri se situează un beneficiar din Constanța, cu 74.693 lei, și unul din București, sectorul 5, cu 56.132 lei, ambii realizând venituri pe bază de contract de muncă/raport de serviciu. Media cuantumului ICC, la nivel național, a fost de 1.404 lei. Cea mai mică valoare medie s-a înregistrat la Suceava — 1.182 lei, iar cea mai mare în București, în sectorul 1, unde cuantumul a fost de 2.445 lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii