Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a lansat un nou site de ştiri exlcusive Tiberiu Lovin – „Vreau să fac presă cum făceam pe vremuri”

ro

12 Dec, 2014 22:32 2397 Marime text
Tiberiu Lovin, unul dintre cei mai cunoscuşi jurnalişti din timpurile noastre, iniţiatorul site-ului ReporterVitrual.ro a lansat un nou site de ştiri exlcusive: StiriExclusive.ro.
 
Rolul site-ului este, aşa cum Tiberiu Lovin a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, să readucă jurnalismul la forma de altădată, să aducă informaţii exlcusive, nu o mutitudine de ştiri comune. Puţine, dar bune.
 
 „În primul rând pentru că presa de investigaţii din România e la pământ, articolele se fac la comandă, de obicei comandă politică şi nu sunt imparţiale. Proiectul încearcă să adune cei mai buni jurnalişti de investigaţii şi vreau să-i angajez pe cei mai buni. Încerc să readuc la viaţă presa de altădată, cea de investigaţii şi reportaj, pentru că acum acest lucru nu se mai face, foarte rar, poate mai sunt două agenţii care mai fac asta (…) Vreau să fac presă cum făceam pe vremuri”, ne-a declarat iniţiatorul proiectului StiriExclusive.ro.
 
Despre modul în care se scriu articolele în prezent, despre amploarea pe care a luat-o acest fenomen, Tiberiu Lovin ne-a declarat: „locul reporterului nu este în faţa laptopului, să facă copy-paste, să devină o maşină de copiat de pe alte site-uri. Locul reporterului este pe teren. Acum reporterii sunt foarte rar pe teren, nu sunt reporteri adevăraţi.”
 
În experienţa sa. De-a lungul timpului, Tiberiu Lovin a ajuns şi la Constanţa.
„Îmi aduc aminte când a făcut Radu Mazăre conferinţă când i s-a pus sechestru pe avere”, îşi începe creatorul site-ului StiriExlcusive.ro.
„ O oră am stat de vorbă eu cu el.”, pentru că ceilalţi jurnalişti nu aveau „curaj” să pună întrebări, pentru că nu mai erau învăţaţi.
 
„Eu asta vreau să schimb. În 92, când mergeam eu pe teren, era bătaie care să pună întrebările”, ne-a mai declarat Tiberiu Lovin.

Sursa foto: stiriexclusive.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii