Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a început urmărirea penală în cazul accidentului aviatic de la Stăncuța

ro

02 Aug, 2015 19:38 1127 Marime text
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați au început urmărirea penală pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea îndatoririlor personalului aviatic, conform art. 196 Cod penal și art. 98 Codul aerian al României, în legătură cu accidentul aviatic petrecut sâmbătă în localitatea brăileană Stăncuța, în care au fost implicate două persoane, una fiind decedată.
Epava avionului prăbușit a fost ridicată, astăzi, de la Brăila de specialiștii Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIASAC), care vor stabili, la București, dacă prăbușirea avionului s-a produs dintr-o eroare umană sau dintr-o defecțiune tehnică a avionului. Urmează a fi efectuată o expertiză cu privire la această aeronavă.
Amintim că sâmbătă, la o orezărie din localitatea Stăncuța s-a prăbușit un aeroplan care efectua lucrări de erbicidare. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pilotului, Costică Vâlcu, de 59 ani, și rănirea mai ușoară a mecanicului de bord, Viorel Franț, 59 ani. Pilotul urma să fie transportat cu un elicopter SMURD Galați la Spitalul Floreasca din București, însă acesta a intrat în stop cardio-respirator și, în ciuda eforturilor de resuscitare, și-a pierdut viața. Costică Vâlcu era pilot cu o vastă experiență, având peste 6.000 de ore de zbor.


sursa foto: libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii