Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a dat startul exerciţiului de protecţie şi intervenţie în caz de accident nuclear

ro

13 Oct, 2015 19:06 2035 Marime text
La sediul Cercului Militar din Medgidia, astăzi, a avut loc deschiderea oficială a Exerciţiului de protecţie şi intervenţie în caz de accident nuclear la CNE Cernavodă „Axiopolis 2015”.

la  prim-adjunct inspector general al IGSU, colonel Daniel Dragne - directorul exerciţiului, subprefectului judeţului Constanţa, Levent Accoium, primarii localităţilor Medgidia şi Cernavodă, şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţ, reprezentanţi ai Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, conducerii CNE Cernavodă, Ministerului Apărării Naţionale, autorităţi publice locale şi judeţene, precum şi membri ai instituţiilor cu rol în managementul situaţiilor de urgenţă de la nivelul naţional şi judeţean.

După deschiderea oficială a exerciţiului, au fost demarate şi activităţile în teren. În cele două zile care vor urma, participanţii la exerciţiu se vor confrunta cu situaţii diverse, fiind necesară verificarea sistemului de înştiinţare-alarmare a localităţilor aflate în zona de planificare la urgenţă (Seimeni, Saligny, Mircea Vodă, Rasova şi Peştera), efectuarea cercetării şi decontaminării populaţiei şi a autovehiculelor implicate într-un potenţial incident nuclear, dar şi acordarea primului ajutor medical calificat şi evacuarea victimelor din zona de risc.

Exerciţiul „Axiopolis 2015”, ce se desfăşoară în perioada 12-16 octombrie, reprezintă una dintre activităţile cuprinse în Planul de activităţi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru anul 2015.

Sursa foto: jurnal.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii