Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia, ţara cu cel mai mare grad de poluare. Ce loc ocupă România

ro

24 Feb, 2015 22:25 4357 Marime text
În clasamentul statelor europene, semnatare ale protocolului de la Kyoto, care au eşuat înoperaţiunea de salvare a mediului înconjurător”, Rusia ocupă primul loc, fiind ţară cu cel mai mare grad de poluare, scrie Business Insider, conform gandul.ro. Potrivit aceluiaşi top, realizat de publicaţia citată, statul cu cel mai redus nivel de poluare este Letonia, care este urmată de Azerbaijan şi de România, acestea fiind încadrate în categoria ţărilor cu “cele mai mari îmbunătăţiri”.

Protocolul de la Kyoto are obiectiv principal reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar statele participante au obligaţia de a îndeplini angajamentele luate. Clasamentul a fost realizat de Departamentul pentru protecţia mediului înconjurător al Universităţii Yale, luând în calcul indicele EPI (Environmental Performance Index), care analizează şi măsoară performanţele ţărilor în lupta pentru salvarea mediului înconjurător.

Raportul citat arată stadiul evoluţiei celor 132 de ţări, în funcţie de performanţele lor din ultimii 10 ani (indicele Trend EPI). Calificativele au fost acordate între -50 şi 50, unde valoarea „0” reprezintă „nicio schimbare”, „50” – „cele mai multe îmbunătăţiri”, iar ” -50″ desemnează „cel mai mare declin”.

Sursa foto. poluarea.wordpress.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii