Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia Încep cele mai mari exerciţii militare

ro

11 Sep, 2018 15:00 1016 Marime text
Sergey Shoygu, Ministrul Apărării din Rusia, a declarat că exerciţiile vor fi cele mai mari din 1981 încoace, precizeză DIGI24.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că exerciţiile sunt esenţiale pentru a se asigura că Rusia se poate apăra, având în vedere „situaţia internaţională curentă, care este deseori agresivă şi neprietenoasă.”

Vostok 2018 are loc într-o perioadă tensionată în relaţiile dintre Occident şi Rusia, care este preocupată de prezenţa militară a NATO în Estul Europei.

Jack Watling, un savant specializat în războiul terestru de la un centru de cercetare din Londra, a declarat că Vostok 2018 „este, oarecum, o demonstraţie de forţă.”

El a adăugat: „Este o încercare de a demonstra că sunt capabili să coordoneze exerciţii militare la o scară la care NATO nu a ajuns.”
Watling a afirmat că Moscova ar putea pune accent pe amploarea exerciţiilor, care vor avea loc în Siberia şi în estul îndepărtat al Rusiei, pentru a transmite un mesaj către populaţia rusă.

Rusia a informat NATO în legătură cu exerciţiile acum mai multe luni, au precizat oficialii ruşi.

Vostok 2018 va include şi soldaţi din China şi Mongolia, ţările vecine cu Rusia în sud-est. Ei vor participa la exerciţii alături de soldaţii ruşi.
Peskov a afirmat că implicarea Chinei demonstrează că cele două ţări cooperează în toate domeniile.


Sursă foto: Observator
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii