Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia a ridicat „foarte sus“ ștacheta militară în Ucraina

ro

26 Feb, 2015 07:20 1172 Marime text
Rusia „a ridicat foarte sus ștacheta" în dosarul militar din Ucraina, a afirmat ieri la Washington, comandantul suprem al Forțelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, într-un context din cele mai tensionate între Washington și Moscova, anunță AFP, citat de Agerpres.

„Peste o mie de vehicule de luptă, forțe de luptă, apărări antiaeriene din cele mai sofisticate, batalioane de artilerie, Putin a ridicat foarte sus ștacheta (...) în interacțiunile sale din Ucraina de Est și în Donbas", a declarat generalul Breedlove în cursul unui briefing de presă la Pentagon.

Generalul a făcut cunoscut că a transmis la Casa Albă „opțiuni" pentru a răspunde necesităților în echipamente militare ale ucrainenilor, bine identificate în opinia sa: „Comunicații și bruiaj, capacități antiartilerie și contra-mobilitate", cu alte cuvinte capacitatea de a împiedica trupele adverse să se deplaseze, notează Agerpres.

El a refuzat să precizeze dacă a recomandat înarmarea ucrainenilor sau, din contră, continuarea politicii actuale care vizează livrarea de echipamente neletale.

„Ceea ce este clar în orice caz, este că situația nu se ameliorează, ci se înrăutățește în fiecare zi", a mai declarat generalul american.

De asemenea, comandantul suprem al Forțelor aliate ale NATO în Europa a repetat că trebuie acționat pe plan militar și economic pentru ca Putin să slăbească presiunea asupra Ucrainei. În același timp, el a recomandat întărirea eforturilor în războiul informațional.

„Campania de dezinformare desfășurată de Rusia are caracter mai degrabă invadator. Trebuie să revenim pe acest teren", a afirmat generalul Breedlove, citat de Agerpres.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii