Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RTV.net Geoană îşi lansează azi ONG-ul „România noastră"

ro

16 Mar, 2012 18:03 1582 Marime text

Mircea Geoană lansează vineri proiectul "România noastră", un ONG apolitic dar cu obiective politice, precum elaborarea de politic publice privind economia, sănătatea, educaţia sau politica externă. Într-un interviu acordat Mediafax, fostul preşedinte al PSD a anunţat că la lansare vor participa circa în jur de 500 de persoane, printre care sportivul Mihai Covaliu şi cântăreaţa Mihaela Mihai.

Deşi Geoană spune că este vorba de o mişcare nepolitică, "România noastră" va avea scopuri politice. "Nu vom ezita să susţinem şi să promovăm proiecte legate de domeniile cele mai sensibile din societate: economie, educaţie, sănătate, politică externă. Dar, de asemenea, nu vom ezita - şi acest lucru este extrem de clar pentru noi, membrii fondatori ai acestei mişcări, - este că nu vom ezita să susţinem acei români sau acele formule politice româneşti care răspund criteriilor noastre de integritate şi de profesionalism. Deci, cu alte cuvinte, dacă la alegerile care se apropie, chiar şi locale, parlamentare sau poate mai încolo, o să găsim oameni, candidaţi independenţi sau oameni care reprezintă ceea ce credem că ar trebui să fie sprijinit sau merită să fie sprijinit, nu vom ezita, nici eu, nici cei cu care începem acest proiect, să ne asociem în mod explicit, rămânând în continuare o mişcare nepolitică în sensul propri", a spus senatorul.

Astfel, mişcarea ar putea strânge semnături pentru susţinerea unei anumite iniţiative legislative şi chiar ar putea susţine anumiţi politicieni, dacă obiectivele acestora coincid cu cele ale mişcării. "Aş spune că este mai mult decât un ONG, este mai puţin decât un partid politic, este ceva diferit, care sperăm să aibă un impact pozitiv în societate", a spus Geoană.

Sursa: http://www.rtv.net/miscarea-lui-geoana-va-fi-ong-ul-romania-noastra-si-va-avea-casa-drept-simbol_20900.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii